Skip to main content
Parece que está usando Internet Explorer 11 o una versión anterior. Este sitio web funciona mejor con navegadores modernos como las últimas versiones de Chrome, Firefox, Safari y Edge. Si continúa con este navegador, es posible que vea resultados inespera

Butlletí de recerca UIC: Et pot interessar

ET POT INTERESSAR


Informació i agenda científica amb les activitats que poden ser d'interès per a les línies de recerca de la institució.

La Crue i el CSIC firmen amb Elsevier un acord que permetrà la publicació d'artícles dels investigadors espanyols en accés obert.  Nota de premsa. Comunicat de la Crue sobre les negociacions de l'Acord Transformatiu de 4 anys (2021-2024) entre Crue-CSIC i Elsevier.


La Comissió Europea ha creat la plataforma Open Research Europe per impulsar l'Open Access per a publicacions científiques.


UIC Barcelona, a través del Departament d’Alumni i el Vicerectorat de Recerca, Innovació i Transferència de Coneixement, posa en marxa el cicle d’emprenedoria 2021 que consisteix en un seguit de ponències i taules rodones amb les quals es pretén impulsar l’emprenedoria en l’entorn universitari a partir de casos d’èxit a través d’experiències en la creació de start-upsspin-offs i negocis innovadors. La primera sessió del cicle tindrà lloc el proper 23 de març de 18.30 h a 20 h sota el títol “Emprendre en temps de pandèmia”INSCRIU-T'HI


La AEI ha publicat una actualització de la planificació provisional de les seves convocatòries. Podeu consultar el calendari  de convocatòries 2020-2021.


La AEI ha publicat una modificació de la resolució de la convocatòria de Projectes de I+D+i per tal que els projectes puguin iniciar-se amb data de 1 de gener de 2021 tot i que la data d'inici per defecte serà l'1 de setembre de 2021. 


Des de la Facultat d'Odontologia us convidem a participar en el Serminari de Recerca + Presentació del Dr. Conrado Aparicio pel proper 14 de gener a les 14:30hEnllaç Webinar.

Abstract
In this presentation Dr Conrado Aparicio will present a  short overview of his professional trajectory including his work on the understanding and development of bioinspired biomaterials and interfaces for dental, maxillofacial, and orthopedic applications; which includes prevention of peri-implantitis and secondary caries, promotion of biomineralization/bone regeneration, and harnessing of antimicrobial and other peptides and biomolecules; as well as an overlook on topics of future interest in dentistry, as we start a new decade in dental research.    

La Biblioteca de la UIC ha tret una nova guia on podeu trobar totes les Publicacions Indexades classificades per departaments. Consulteu la guia.


Fundació La Marató de TV3 ha llançat la nova campanya per l'edició d'enguany dedicada a la COVID-19 amb el lema "Aquesta Marató toca a tothom", La Covid-19.  + InformacióEls fons que s'obtinguin gràcies als donatius de La Marató 2020 serviran per sensibilitzar la societat sobre la Covid-19 i, sobretot, per avançar en la consecució dels reptes de la recerca en el SARS-CoV-2. El procés d'adjudicació d'aquests recursos per la recerca de la Covid-19 també serà excepcional per contribuir de manera immediata a obtenir resultats i respostes en aquesta malaltia.


EURAXESS en col.laboració amb l'Associació d'Alumnes Marie Curie organitza una sèrie de webinars sobre temes vinculats al desenvolupament professional de l'investigador:  27/10/2020 "Cómo escribir una buena propuesta para obtener un financiamiento""Cómo mejorar tu CV"


FECYT ha publicat la cinquena edició de “Researcher career path in Spain at a glance!", amb els diferents ajuts que hi ha per a investigadors. + informació


Aquest any la Setmana Internacional de l'Accés Obert se celebrarà del 19 al 25 d'octubre. Des del Servei de Biblioteca de UIC Barcelona volem participar-hi recordant als nostres professors i investigadors la possibilitat de formar part del projecte d'accés obert a través de l'Arxiu Digital de UIC BarcelonaPodreu aportar-hi, sempre seguint les normatives editorials, tota mena de publicacions científiques (articles, ressenyes, actes, etc.). 

Només heu d'enviar l'autorització firmada a repositori@uic.es o fer-nos-la arribar a qualsevol de les dues biblioteques de la Universitat.

Més informació a Open Access o si encara teniu dubtes sobre el funcionament del repositori institucional, us convidem a visitar les nostres guies, en què trobareu resposta a les preguntes més freqüents.  


Des de la Unitat de Dones i Ciència del Ministeri de Ciència i Innovació, s'està  realitzant un estudi sobre la situació del personal investigador jove a Espanya amb perspectiva de gènere. Per aquest motiu s'està duent a terme una enquesta virtual dirigida a tot el personal jove investigador de les universitats espanyoles. Podràs accedir al qüestionari fins al 25 d'Octubre de 2020.


II Cicle de Formació Online de la base de dades Scopus. Des de Recursos Científics de FECYT es realitzaran, del 26 d'octubre al 6 de novembre, unes jornades de formació de Scopus.  El període d'inscripció comença el 9 d'octubre. Més informació.


El Consell de Ministres acorda per a la propera convocatòria del Ministeri de Ciència i Innovació:

 •  La convocatòria IMPACT per a la nova Infraestructura de Medicina i Precisió amb 25,8 M€ per reforçar els sistema d'investigació biosanitària i salud pública, definit en el Plan de Choque para la Ciencia y la Innovación. Es basa en tres programes (Medicina Predictiva, Ciència de dades i Medicina Genòmica). 
 • L'ampliació de 91 milions per a les principals convocatòries de 2020definit en el Plan de Choque para la Ciencia y la Innovación.
  • projectes de I+D+I (Gerenación de conocimiento y Retos Investigación) --> 50 M€, increment del 14%
  • ajudes postdoctorals (Juan de la Cierva y Ramón y Cajal) --> 28,2 M€, increment del 30%
  • centres d'excel.lència (Severo Ochoa y María de Maeztu) --> 13  M€
 • La convocatòria de 1.100 contractes predoctorals per 109 milions. Aquestes ajudes estan associades a un projecte d'investigació ja concedit de la convocatòria del 2019. 

Les convocatòries estan pendent d'obertura. 


S'ha publicat l' Estratègia Espanyola de Ciència, Tecnologia i Innovació 2021-2027, aprovada el dia 8 de setembre pel Consell de Ministres. 


El Govern de la Generalitat ha aprovat avui el Pla per a la reactivació econòmica i protecció social, un document que recull fins a 20 grans projectes per donar una resposta efectiva i transversal a la crisi derivada de la COVID-19 a Catalunya, i que fixa l’estratègia de reconstrucció del país per als propers anys. El pla xifra el cost total de la recuperació en 31.765 M€, i engloba tant mesures vinculades a la gestió directa de la crisi com grans actuacions de caràcter estratègic que es desplegaran en un horitzó a mig i llarg termini.


Plan de Choque para la Ciencia y la Innovación,  amb uns compromisos d'inversió a curt termini (per 2020 i 2021). Hi ha unes 17 mesures amb un toral de 1.056 milions d'euros amb ajudes directes al sistema estatal de ciència i innovació . Aquestes mesures estan dissenyades per alinear-se amb les mesures de reforma per a la recuperació de l'economia de l'estat espanyol. Més informació: Plan de choque.


Convocatòria PandèmiesPublicades les bases reguladores de la convocatòria d'ajuts per al finançament de projectes de recerca, en el marc de la convocatòria "Replegar-se per créixer: l'impacte de les pandèmies en un món sense fronteres visibles” (PANDÈMIES 2020) de la Secretaria d’Universitats i Recerca. Engloba tots els àmbits temàtics. Consulteu la secció convocatòries per a més informació. 


L'FCRI et mostra les darreres investigacions sobre la pandèmia. COVID-19 estat de la recerca.


Com a conseqüència de la pandèmia de la COVID-19, els terminis de presentació de sol·licituds dels ajuts d’Indústria del Coneixement per a l’any 2020 (Llavor i Producte) per a l’any 2020 queden posposats i en breu es publicarà el nou termini.


La FECYT ha publicat la quarta edició de la guia Researcher career path in Spain at a glance! 


Des del Consell de Diplomàcia de Catalunya (Diplocat) s'organitza en línia Pobresa i ocupació: Què volen dir les entitats catalanes d'acció social e Europa?, que tindrà lloc el proper 8 de juliol, a les 10h, amb l'objectiu de traslladar les prioritats i la realitat del país als responsables de les polítiques socials de la UE. 


El Departament d'Empresa i Coneixement ens informa que l'avantprojecte de llei de la ciència de Catalunya se sotmet a informació pública. Enllaç notícia.


Com a conseqüència de la pandèmia de la COVID-19 l'AGAUR ha modificat el període d'execució i de justificació en relació a la convocatòria d'ajuts per donar suport a les activitats dels grups de recerca (SGR 2017). Enllaç Resolució


Aprovat el document final del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement. Enllaç notícia.


La AEI anuncia la convocatòria ICT for Resilient, Safe and Secure Slociety de Projectes Transnacionals en el marc de la EIG CONCERT JAPAN. Consulteu la secció convocatòries i el comunicat de la AEI per a més informació. 


La AEI anuncia la convocatòria Equality and Wellbeing across Generations de Projectes Transnacionals en el marc de la Joint Programming Intitiative "More Years Better Live". Consulteu la secció convocatòries i el comunicat de la AEI per a més informació. 


UIC Barcelona ha obert una convocatòria interna de propostes de crowfunding per a la recerca sobre la COVID19. Consulteu la secció convocatòries per a més informació. 


En un esforç per ampliar els límits de les diferents àrees de recerca de UIC Barcelona, ​​s’ha dissenyat un nou programa interdisciplinari amb el suport de la Fundació Bosch i Aymerich en col·laboració amb l’Institut de Ciència i Tecnologia de Barcelona (BIST). Dins d’aquest programa, es finançaran una sèrie de posicions de nivell R2 i R3 per abraçar els interessos de recerca dels centres de recerca BIST i UIC Barcelona. L’objectiu del programa FBA-BIST-UIC és ajudar a construir un model en el qual els principals investigadors puguin formar part d’instal·lacions i entorns de recerca d’última generació, així com participar en activitats de formació en una universitat socialment innovadora i orientada internacionalment. Podeu veure les posicions que hi ha obertes en la secció convocatòries.


El dimarts 19 de maig de 19h a 20h tindrà lloc una taula rodona virtual Religions i Acció Climàtica organitzada pel projecte de recerca Participen les comunitats religioses presents a Catalunya en la cultura climàtica? liderat pel grup de recerca SEI (Sostenibilitat i Educació Integral) de UIC Barcelona, en el qual també participen investigadors de tres universitats més. Més Informació


La Secretaria d'Universitats i Recerca organitza el webinar Recerca estratègia, clau de competitivitat: la contribució dels Doctorats Industrials que tindrà lloc el dimecres 20 de maig a les 11:00am. Inscripcions


A partir d'ara podreu accedir al DRAC des de la Web de Recerca dins l'apartat de Producció Científica


La Red UGI fa un recull de notícies sobre l'afectació de l'alerta sanitària del COVID-19 en les ajudes del AEI.


La Secretaria d'Universitats i Recerca (SUR) ha publicat un llistat de projectes i investigadors/res que estan treballant amb la COVID-19 i un llistat de finançament competitiu i microcenatge adreçat a la COVID-19.


El Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC) posa a disposició hores de computació als investigadors/res que treballen contra la COVID-19 a universitats i centres de recerca. En el cas que hi estigueu interessats us podeu posar en contacte directament amb les persones que ho gestionen. 


La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio canvia la temàtica i dedicarà l'edició d'enguany a la COVID-19.


AEI - FAQS sobre l'efecte de la crisis sanitària ocasionada per la COVID19 en les convocatòries de l'Agència Estatal d'Investigació

Fem un recull de les preguntes i respostes que poden ser del vostre interès:

 • Seguiment científic i econòmic. Es prorròguen fins l'11 de maig les justificacions que estaven en marxa durant l'estat d'alarma. S'ampliarà el període de presentació de justificacions de la resta per un període igual al període de suspensió.
 • S'acceptarà la justificació de les despeses realcionades amb viatges cancelats degut al COVID-19.
 • No s'ha interromput l'avaluació dels projectes presentats a la convocatòria del 2019.
 • Canviarà el calendari de planificació de convocatòries de la AEI (resolucions convocatòries).
 • S'està estudiant l'ampliació del període d'execució per totes aquelles ajudes que finalitzen abans del 30 de setembre i en cap cas s'ampliarà més enllà del 31 de desembre del 2020. 

AGAUR - Pla de contingència pel coronavirus i efectes en la tramitació de les beques i ajuts​​

Des de l’entrada en vigor del reial decret, se suspenen els termes i s’interrompen els terminis administratius dels actes i procediments derivats de la gestió de les convocatòries de beques i ajuts de l’AGAUR. El còmput dels terminis es reprendrà en el moment en què perdi vigència el present reial decret o, en el seu cas, les pròrrogues d’aquest. Així mateix, es suspenen durant el període esmentat els terminis de prescripció i caducitat de qualsevol acció o dret. Arribat el moment, l’AGAUR avisarà de la data en la que queden reactivats tots els terminis i les seves condicions mitjançant la seva pàgina web, dins l’apartat de la convocatòria corresponent.


AQU - Termini de presentació de sol.licituds i de certficats oficials per a l'informe de professorat lector, obert mentre duri l'estat d'alarma.      

-       Acreditació lector: El termini de presentació de sol·licituds i de certificats oficials restarà obert mentre duri l’estat d’alarma.

-       Acreditació recerca i recerca avançada: Convocatòria prevista per al 14 d’abril fins al 4 de maig. Es planifica que es pugui obrir amb tota normalitat. La convocatòria ja està oberta, ves a l'apartat de Convocatòries.

Licencia de Creative Commons
UIC Barcelona. Servicio de Biblioteca y Documentación. Licencia de Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional
.